چالشهای پیش رو در صنعت مبلمان اداری
محصولات اداری به عنوان یکی از صنایع پویا در میان صنايع ایرانی و بستر اصلی دکوراسیون اداری ، طی نیم قرن اخیر همگام با تولید سایر انواع مبلمان در کشور،پیشرفت چشمگیری داشته است. بنابر اعلام مراجع رسمی،گردش مالی سالانه بیش از 100 هزار میلیارد ریالی صنعت مبلمان کشور نمایانگر اهمیت و جایگاه این صنعت در بین صنایع ايران و آثار زیانبار بی توجهی به آن است.کارشناسان معتقدند، صنعت مبلمان از ابتدا تاکنون به عنوان یکی از اشکال موفق و از مصادیق بارز کسب و کارهای زودبازده، نقش قابل توجهی در رشد و توسعه اقتصادی کشور ایفا کرده است؛به گونهای که اقتصاددانان مطرح دنیا همواره برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی بیشتر،ایجاد و توسعه این صنعت را به کشورهای درحال توسعه پیشنهاد میکنند؛چرا که این صنعت میتواند با افزایش سهم صادرات غیرنفتی به خصوص در کشور ما،درآمدهای ارزی قابل توجهی برای ايران ایجاد کند که مستقل از درآمدهای نفتی میتواند به ایجاد اشتغال گسترده برای طیف وسیعی از صنایع مرتبط با این صنعت منجر شود. آمارها نشان میدهد طی ده سال گذشته صادرات مبلمان ایرانی افزایش قابل توجهی نداشته است. این درحالی است که هم اکنون به گفته فعالان این صنعت،تولیدمبلمان اداری با ظرفیتی به مراتب کمتر از توان فعلی صاحبان این صنعت در کشور تولید میشود. این موضوع با دو علت عمده قابل ارزیابی است. «رکود اقتصادی» در حوزههای مختلف کسب و کار در گام اول منجر به کاهش میزان سفارشهاي ساخت و خرید مبلمان اداری از سوی شرکتهای دولتی و بخش خصوصی شده است.
بیشتر بخوانید:مبلمان اداری آدینا و وجوه تمایز آن در صنعت مبلمان اداری
از سوی دیگر،فراهم نبودن شرایط مناسب برای گسترش صادرات مبلمان اداری موجب شده به رغم موفقیت بسیاری از تولیدکنندگان در تولید انبوه و باکیفیت مبلمان اداری،هنوز توفیق قابل توجهي در اين عرصه به دست نیاید. به گفته فعالان این صنعت، بهرغم حجم گسترده فعالیتهای مربوط به تولید مبلمان اداری در داخل کشور،نبود شرایط مساعد و حمایتهای لازم برای صادرات مبلمان اداری ایرانی به سایر کشورها موجب شده که بسیاری از تولیدکنندگان این صنعت اساسا دغدغهای برای صادرات محصولات خود نداشته باشند و موضوع فعالیتهای فرامرزی در این عرصه به طورکلی به دست فراموشی سپرده شود. بنابر اعلام مرکز آمار ایران، حدود 226 واحد صنعتی تولید مبلمان با اشتغال زایی حدود 10 هزار نفر در کشور وجود دارد. علاوه براین بنابر گزارش اتحادیه درودگران تهران، 1573 کارگاه تولیدی دارای مجوز در زمینه صنایع چوب در تهران فعالیت میکنند كه حدود 117 هزار نفر در آنها مشغول به فعالیت هستند.
هرچند هم اکنون تحقیقات نشان میدهد 80 درصد بازار مصرف مبلمان مدرن داخل کشور از طریق واردات تامین میشود و تنها 20 درصد بازار در اختیار تولیدکنندگان داخلی است، اما فعالان عرصه تولید مبلمان اداری ادعا میکنند كه درحال حاضر بیش از 90 درصد نیاز مبلمان اداری در کشور از طریق تولیدات داخلی پوشش داده میشود. از این جهت مي توان مبلمان اداری را نه تنها صنعت پیشتاز در تامین نیاز داخلی کشور در میان سایر انواع مبلمان اعلام کرد، بلکه مي توان گفت در میان سایر صنایع نیز جزو صنایع پیشرو محسوب میشود. در ویژه نامهای که پیش رو دارید، تلاش شده است ضمن معرفی توانمندیهای ایرانی در عرصه تولید مبلمان اداری،مهمترین مشکلات و چالشهای این صنف از زبان فعالان این صنعت مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. به طور قطع آگاهی مسوولان از چالشهای امروز تولیدکنندگان ایرانی از جمله فعالان صنعت مبلمان اداری، نقش موثری در اعتلای این صنعت و فراهم شدن زمینههای لازم برای افزایش صادرات کالاهای ایرانی به سایر کشورها و در نهایت بسترسازی براي رشد و توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.
<<آدینا پاسخی شایسته به سلیقه شما >>لطفا با کارشناسان بخش فروش ما با شماره 44620086در تماس باشید .
دیدگاه خود را بنویسید