طراحی داخلی
اقدام به طراحی نیاز به پیش نیازهایی دارد نظیر دست ورزیده ،ذهنی آشنا ، قوانین و دانش ، داشتن خلاقیت کافی 4اصلی را تشکیل میدهند که پیش از انجام و پیاده سازی طراحی و دکوراسیون اداری لازم و ضروری میباشند.درصورتی که یکی یا چند تا از این اصول در یک طراح نباشد یقینا طرح نتیجه مطلوبی نخواهد داشت .بنابراین قبل از طراحی داخلی و یا طراحی مبلمان اداری ضروریست طراح از وجود 4 اصل فوق مطمئن شود.در ادامه با آدینا همراه باشید تا اصول طراحی فضای داخلی را قدم به قدم توضیح دهیم .
1-تهیه برنامه فیزیکی :
در ابتدا باید از محلی که قصد طراحی داخلی آنرا دارید یک برنامه فیزیکی تهیه کنید.این برنامه فیزیکی حاوی اطلاعات اصلی و پایه درباره مقدار و متراژ ریزفضاهای تشکیل دهنده آن فضا و میزان اشغال کل فضاست که از طریق استانداردهای فضایی و نیز خواست یا سلیق کارفرما ، کسب و تهیه میگردند.
2-لکه گذاری روی پلان :
پس از تکمیل اطلاعات موجود در برنامه فیزیکی ، باید آنرا بر روی پلان ونقشه محل ، لکه گذاری نمائید .این لکه گذاری بر اساس دانسته هایی است که پیشتر در مورد فضاهای داخلی گفته شد و بدون توجه به آنها طراحی عملا امکانپذیر نخواهد بود.
3-سیر کولاسیون و روابط فضایی:
بعد از فرایند لکه گذاری باید فرآیند سیرکولاسیون ، یعنی دسترسیها را در پلان مشخص کنید .به یاد داشته باشید که مسیرها و دسترسی ها باید کمترین تداخل را با یکدیگر داشته باشند .
بیشتر بخوانید :پروژه مبلمان اداری و تغییر دکوراسیون دفتر اداری
4-فضای مثبت و منفی :
هم فضای مثبت و هم فضای منفی دارای اهمیت یکسانی هستند و این فضاهای منفی هستند که باعث میشوند فضاهای مثبت بیشتر به چشم بیایند.بعنوان مثال فضای تختخواب ،میز و صندلی در اتاق را مثبت میگیریم و بقیه فضا را منفی .
5-جانمایی ریز فضاها در پلان:
در این بخش همه فضاها و جانمایی ها باجزئیات دقیق روی نقشه مشخص میشوند .باید بدانید با اینکه در این بخش نقشه دو بعدی تهیه میشود اما طراح خوب در تمامی مراحل از ابعاد مختلف طرح خود آگاه هست و آنرا بصورت سه بعدی میبیند.
6-طراحی کف ،سقف ،جداره ها :
خوب در بخش ارائه نقشه دو بعدی و چیدمان به سه عامل مهم کف ، سقف و جدارها و ستونها پرداخته نمیشود بنابراین استفاده از اشکال مختلف سقف های کاذب ، خصوصا جهت بستر سازی لازم برای نورپردازی میباشد.
7-طراحی نور پردازی :
یکی از مهمترین و اساسی ترین ارکان طراحی فضا ی داخلی ، بحث نور پردازی است .بطور مثال ، ممکن است در اتاق کنفرانس یک فضای اداری، یک نور محیطی آویز بر فراز چهار گوشه میز ، چند نور تاکیدی دیوار کوب جهت روشنایی تابلوها ، و یک لایه نور خطی مخفی تزئینی در دل سقف کاذبی که دور اتاق نقش بسته ، طرح نور پردازی ویژه آن فضا باشد .
ادامه این مقاله را در بخش دوم مطاله نمایید.
<<آدینا پاسخی شایسته به سلیقه شما >>لطفا با کارشناسان بخش فروش ما با شماره 44620086در تماس باشید .
دیدگاه خود را بنویسید